Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Η αγωνιστική απεικόνιση του ανδρικού polo!!!

Σας παραθέτουμε μια ενδιαφέρουσα άποψη απο το site greenmood για την αγωνιστική διαδρομή της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα...
 Συνεχίζουμε με το δεύτερο ομαδικά άθλημα που ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Και αυτό είναι το ανδρικό πόλο ή το τμήμα της ανδρικής υδατοσφαίρισης.

Προκειμένου να είναι δυνατή μια σύγκριση σας παραπέμπω στο από 12 Σεπτεμβρίου 2013 κείμενό μου «Η αγωνιστική εκτίμηση των τεσσάρων ομαδικών αθλημάτων του Ερασιτέχνη»!!!

Η ομάδα με μικτό σχήμα (παλιοί και νέοι παίκτες), με καινούργιο προπονητή (Λούδης), με καινούργιο αρχηγό υγρού στίβου (Ζώτος) και καινούργιο έφορο αντικατέστησε το παλιό καθεστώς –Πλυτάς  ή φίλος των «παιδιών» -λειτούργησε ως εξής.

Εμφάνισε ένα σχήμα με πολλούς παίκτες επιπέδου Εθνικής ομάδας – Αφρουδάκης, Παπαδόγκωνας, Χατζηγούλας, Θεοδωρόπουλος, Κόχειλας, Κομάντινα -  με έμπειρους και νέους μαζί – Στελλάτος, Αφρουδάκης, Δερμιτζάκης, Κουρλιάφτης, Χρονόπουλος κ.λ.π.

Η αγωνιστική πορεία σε ένα πρωτάθλημα που είχαμε αποχωρήσεις ομάδων – Αργοστόλι, κλειστά κολυμβητήρια, ομάδες οι οποίες έδιναν διπλούς αγώνες τα Σαββατοκύριακα για να γλυτώσουν έξοδα μετακίνησης, δηλαδή ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα, δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, για να μην πω αποτυχημένη.

Γνωρίζοντας από αρχής τον 1ο, ήταν ξεκάθαρη η τετράδα – ΟΣΦΠ, ΝΟΒ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ – όπως και έγινε. Με τα χίλια ζόρια ήρθαμε 3οι ξεφτιλιζόμενοι αγωνιστικά από τον Ολυμπιακό, χάνοντας από την Βουλιαγμένη και φέρνοντας ισοπαλία και οριακή νίκη με ΠΑΟΚ στη κανονική σαιζόν. Είχαμε και ήττες ντροπή από Παλαιό Φάληρο και Χίο.  Τραγικός απολογισμός.

Στα πλέϊ οφ αποτυχία διπλή ήττα από Βουλιαγμένη και τελικά με 2-1 νίκες πήραμε την 3η θέση από τον ΠΑΟΚ.

Κατά την άποψή μου σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από το κύπελλο από την ουσιαστικά διαλυμένη Χίο η αγωνιστική απεικόνιση της ομάδας για το υλικό που έχει ήταν απαράδεκτη χωρίς καμία δικαιολογία.  Οι προσπάθειες δε όλων διοίκησης, προπονητού και παικτών ότι φταίει η διαιτησία είναι τουλάχιστον αστείες και αδικαιολόγητες.

Κατά την άποψή μου ο Παναθηναϊκός πρέπει να οριοθετήσει τους στόχους του τμήματος. Δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί προκειμένου κάποιοι να συνεχίζουν απλά να αγωνίζονται χωρίς κριτήρια, ούτε πρέπει να υπάρχει το τμήμα συνεχίζοντας την λογική του προηγούμενου εφόρου (Πλυτάς). Το τμήμα εδώ και 15 χρόνια λειτουργεί με την ίδια λανθασμένη νοοτροπία. «Βουλιάζουμε τη Γλυφάδα και ΔΙΑΣΥΡΟΜΑΣΤΕ από τον ΟΣΦΠ και βγάζουμε ανακοινώσεις για τη διαιτησία».

Κατά την εκτίμησή μου – πολλά λεφτά για το τίποτα – ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

Υ.Γ.  Τα τριετή πλάνα Λούδη μου θυμίζουν τα δεκαετή πλάνα Πλυτά.  ΗΜΑΡΤΟΝ !!!!!!

2 σχόλια:

Μια σταθερή παντοτινή αξία σε όλες τις πισίνες! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια, αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη σε κάθε πάσα, αφοσίωση στην επίθεση, εμμονή σε κάθε "επαφή", χαρά σε κάθε γκόλ,αγωνία σε κάθε σούτ, πάθος σε κάθε άμυνα.
Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus