Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Ο πρώτος τίτλος στο πόλο και οι «πράσινοι» Μποστ

Τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του κατέκτησε ο Παναθηναϊκός στο πόλο, σαν σήμερα, στις 18 Δεκεμβρίου του 1972.
Μπορεί το τμήμα υδατοσφαίρισης να μην έχει χαρίσει στο Τριφύλλι πανελλήνιο τίτλο ανδρών, ωστόσο έχει σημειώσει επιτυχίες σε νεανικό επίπεδο (ένα πρωτάθλημα παίδων, τρία εφήβων και δύο νέων).

Οι «πράσινοι» νέοι πολίστες ανέβασαν για πρώτη φορά στην κορυφή στον Παναθηναϊκό το 1972. Οι πρωταθλητές εκείνης της περιόδου ήταν οι Βλαντούσης, Πιττής, Κράλης, Κατράκης, Μαρσέλος, οι αδελφοί Λαζάνη και οι αδελφοί Τσακογιάννη.

Στη φωτογραφία του κειμένου, κάτω δεξιά, ποζάρει ο Κώστας Μποσταντζόγλου, σήμερα πετυχημένος συγγραφέας, θεατρικός σκηνοθέτης και μουσουργός. Είναι γιος του «θεατράνθρωπου» Χρύσανθου Μποσταντζόγλου -γνωστότερου ως «Μποστ»- και αδελφός του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Μποστατζόγλου, ο οποίος επίσης υπήρξε πολίστας του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία σε όλες τις πισίνες! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια, αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη σε κάθε πάσα, αφοσίωση στην επίθεση, εμμονή σε κάθε "επαφή", χαρά σε κάθε γκόλ,αγωνία σε κάθε σούτ, πάθος σε κάθε άμυνα.
Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus