Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Γιώργος Αφρουδάκης: «Τρία κρίσιμα παιχνίδια»

 Ο Γιώργος Αφρουδάκης, μίλησε στο leoforos.gr για το καλό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην Α1 και για την στήριξη του κόσμου στα Ιλίσια...

 Ευχαριστημένος με το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο leoforos.gr ο Γιώργος Αφρουδάκης. Ο φουνταριστός του «τριφυλλιού», τόνισε πως το παιχνίδι με το Αργοστόλι ήταν εύκολο γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων και θεωρεί πως τα επόμενα τρία ματς έιναι κρίσιμα για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. 

Επίσης, ο «Άφρου» σχολίασε και την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος στα Ιλίσια, χαρακτηρίζοντας σωστή την κίνηση του τμήματος να χρησιμοποιήσει ως έδρα ένα κολυμβητήριο που βρίσκεται στην πιο Παναθηναϊκή γειτονιά της Αθήνας, όπως είπε... Ακόμα εμφανίστηκε ευχαριστημένος και με τον χειρισμό της διοίκησης σε όλο το τμήμα...

Πετύχατε άλλη μια νίκη στο πρωτάθλημα το Σάββατο... Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στον σωστό δρόμο για την συνέχεια;
«Την χθεσινή (9/11) νίκη την περιμέναμε. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας με το Αργοστόλι, είμαστε ένα σκαλί πιο πάνω, αλλά το πρώτο παιχνίδι στη Γλυφάδα ήταν πιο δύσκολο νικήσαμε και εκεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πετύχαμε το 2/2 που ήταν ο αρχικός μας στόχος, αλλά πλέον έχουμε πιο δύσκολο πρόγραμμα... Την επόμενη αγωνιστική πάμε στην Χίο που παραδοσιακά είναι μια δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος και σαν Παναθηναϊκός δεν έχουμε καλή παράδοση».

Πόσο σημαντική ήταν η νίκη επί του Αργοστολίου;
«Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με το Αργοστόλι. Πιστεύω θα έχουμε πιο σαφή εικόνα στο παιχνίδι με την Χίο ώστε να δούμε που βαδίζει η ομάδα, γιατί εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πως θα είμαστε στον παίκτη λιγότερο, στον παίκτη παραπάνω, στοιχεία που κρίνουν τα παιχνίδια στο πόλο και δεν είχαμε την ευκαιρία να το δούμε στα έως τώρα ματς... Έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα, αλλά καλύτερες εκτιμήσεις θα μπορούμε να κάνουμε μετά από τα τρία κρίσιμα παιχνίδια και ειδικά μετά το ματς με την Λαμία ώστε να δούμε ποιοι θα είναι οι στόχοι πιο συγκεκριμένα. Ήδη κάποια αποτελέσματα για εμάς είναι ευνοϊκά, γιαυτό πιστεύω μετά το πέρασμα των πρώτων πέντε αγωνιστικών θα μπορούμε να τα πούμε καλύτερα, αλλά αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Η ομάδα έχει αρχίσει να δένει μέσα στο νερό;
«Η ομάδα βελτιώνεται σιγά-σιγά, γιατί το ξεκίνημα της προετοιμασίας δεν ήταν όπως το περιμέναμε... Βδομάδα με βδομάδα αφομοιώνουμε τα συστήματα και αρχίζουμε σιγά σιγά πατάμε καλύτερα στα πόδια μας και να είμαστε καλύτεροι στην πισίνα. Έχουμε μπροστά μας το δύσκολο παιχνίδι με την Χίο, μετά θα κοιτάξουμε το ματς με το Φάληρο και αμέσως μετά έχουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι με την Λαμία εκτός έδρας. Αν λοιπόν πάρουμε αυτά τα τρία παιχνίδια θα μπορούμε να μιλάμε πιο άνετα για τους στόχους. Η ομάδα δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και το βγάζει στα παιχνίδια αυτό.

 Ο βασικός κορμός είναι ο περσινός. Πέρσι δεν δουλέψαμε σαν ομάδα γιατί είχαμε πολλά προβλήματα, αλλά πλέον είναι καλύτερα τα πράγματα και δουλεύουμε πολύ καλά... Θέλουμε λίγη βελτίωση ακόμα, έχουμε περιθώρια βελτίωσης ειδικά στην άμυνα που έχουμε και λιγότερες λύσεις, γιατί στην επίθεση έχουμε πιο πολλές λύσεις, οπότε το πρόβλημα μας είναι στην άμυνα και αυτό κοιτάμε να το διορθώσουμε... Στόχος σε πρώτη φάση είναι η τετράδα».

Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για φέτος το Σάββατο. Ο κόσμος ήταν δίπλα σας... Πως ζήσατε αυτή την ατμόσφαιρα που δημιούργησε; Θες να τους στείλεις ένα μήνυμα;
«Εγώ και άλλα άτομα μέσα στην ομάδα, που είμαστε χρόνια στον Παναθηναϊκό, επιμέναμε να παίξουμε σε αυτή την περιοχή που είναι γεμάτη Παναθηναϊκούς και μπορούν να βοηθήσουν δυναμικά. Ήδη το Σάββατο, έγινε η αρχή και ήρθε αρκετός κόσμος αν και το παιχνίδι δεν ήταν από αυτά που λέμε εμπορικά και πιστεύω ότι στα πιο εμπορικά, θα έχει ακόμα περισσότερο κόσμο. Η επιλογή των Ιλισίων είναι εξαιρετική. Παρότι το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο, όσοι ήταν εκεί μας βοήθησαν αρκετά. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πολύ δυνατή έδρα και να δυσκολέψουμε πολύ και τους θεωρητικά καλύτερους από εμάς που θα έρθουν στα Ιλίσια. Περιμένουμε τον κόσμο δίπλα μας και στα υπόλοιπα παιχνίδια... Θεωρώ πως πλέον αγωνιζόμαστε στην περιοχή με τους περισσότερους Παναθηναϊκούς».

Γίνεται μια μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια στον Ερασιτέχνη φέτος... Η διοίκηση βρίσκεται δίπλα στο τμήμα; Είστε ευχαριστημένοι με την έως τώρα στάση της απέναντί σας;
«Κάνουν μια τεράστια προσπάθεια στις δύσκολες μέρες που ζούμε όλοι. Μέχρι τώρα όλοι οι παίκτες είμαστε ευχαριστημένοι από αυτούς. Ότι έχουν πει μέχρι τώρα τα έχουν τηρήσει. Είναι σημαντικό που είναι δίπλα μας, γιατί τα τελευταία χρόνια δεν το είχαμε συνηθίσει κάτι τέτοιο... Δεν είναι ένας ή δύο δίπλα μας, αλλά μια ολόκληρη ομάδα. Πέντε, έξι άτομα ασχολούνται μόνο με το πόλο και είναι δίπλα μας για ότι χρειαστούμε. Δεν το είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια... Ο χρόνος είναι κριτής για όλα... Μέχρι στιγμής γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία σε όλες τις πισίνες! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια, αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη σε κάθε πάσα, αφοσίωση στην επίθεση, εμμονή σε κάθε "επαφή", χαρά σε κάθε γκόλ,αγωνία σε κάθε σούτ, πάθος σε κάθε άμυνα.
Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus