Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

«Πρώτη» με όνειρα και φιλοδοξίες για τα "Πράσινα Υποβρύχια" (pics)

 Την παρθενική τους προπόνηση έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού σήμερα το απόγευμα, παρουσία και του προέδρου του Ερασιτέχνη, Ηλία Μιχαλαριά…
Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα η νέα χρονιά για το τμήμα πόλο του Παναθηναϊκού, μέσω της πρώτης συγκέντρωσης και παράλληλα προπόνησης στις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά, υπό τις οδηγίες του Κώστα Λούδη.
  Το «παρών» έδωσαν όλοι οι αθλητές, παλιοί και νέοι, εκτός από τον Άντρια Κομάντινα, που αναμένεται στη χώρα μας στο τέλος του μήνα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς,  ο υπεύθυνος υγρού στίβου του «τριφυλλιού» Ανδρέας Ζώτος, οι προπονητές των ακαδημιών πόλο του συλλόγου, όπως και αθλητές από τα τμήματα υποδομών.

Μιχαλαριάς: «Να έχετε μαχητική ψυχή»
«Σας καλωσορίζω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.  Θέλω να σας ευχηθώ υγεία και να είστε γεροί και δυνατοί.  Πάνω απ’ όλα αυτό. Θέλουμε να κάνετε μόνο πολύ προπόνηση χωρίς να έχετε τίποτα άλλο στον μυαλό σας και να φέρετε τον Παναθηναϊκό εκεί που  του αξίζει. Εγώ από την πλευρά της διοίκησης θέλω να σας πω ότι θα σας στηρίξουμε και θα ματώσουμε για είμαστε δίπλα σας. Όπως έχουμε πει και στις υπόλοιπες ομάδες  θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό ψηλά και όλοι μας πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο», είπε αρχικά ο Μιχαλαριάς.

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να είστε μαχητικοί, να έχετε μαχητική ψυχή και να τα δίνετε όλα στις προπονήσεις και στους αγώνες. Δεν σας μιλάω εγώ ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ως Ηλίας Μιχαλαριάς, αλλά ο λαός του Παναθηναϊκού που θα είναι δίπλα σας όλη τη χρονιά. Να είστε μαχητικοί…. Είμαστε εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού έθνους. Θέλουμε να έχετε μαχητική ψυχή. Θα σας στηρίζουμε και θα το κάνουμε  μέχρι τέλος. Και ο προπονητής και το σταφ είστε άξιοι και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρετε να πετύχετε».

Ζώτος: «Στο χέρι μας να προχωρήσουμε»
 Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Ζώτος, ο οποίος είπε με τη σειρά του: «Η ιστορία γράφεται με χρυσά γράμματα. Είναι στο χέρι μας να προχωρήσουμε με τους καλύτερους οιωνούς. Αξίζει τον κόπο να προχωρήσουμε. Ο δρόμος είναι δικός σας, των αθλητών, των προπονητών και δικός μας, της διοίκησης».
 
 Λούδης: "Να πάμε τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά γίνεται"
 
Αισιόδοξος και σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να επιστρέψει εκεί που ανήκει εμφανίστηκε ο τεχνικός του Τριφυλλιού Κώστας Λούδης σε δηλώσεις του μετά την πρώτη προπόνηση των πράσινων για τη νέα σεζόν.
Την πρώτη του προπόνηση ως τεχνικός του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε την Δευτέρα το απόγευμα ο Κώστας Λούδης. Ο παλαίμαχος άσος των πράσινων έβαλε και πάλι τη φόρμα με το Τριφύλλι αλλά αυτή τη φορά από ένα άλλο πόστο θα προσπαθήσει να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά γίνεται.

Να τον επαναφέρει δηλαδή εκεί που ανήκει όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος της προπόνησης.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε χαρακτηριστικά:
"Μετά από αρκετά χρόνια που είχα φορέσει το πράσινο σκουφάκι σαν αθλητής. Επανέρχομαι στην οικογένεια του Παναθηναϊκού ως προπονητής. Με μια νέα διοίκηση, με νέους στόχους και σε μια προσπάθεια που έχει ως στόχο να φτάσουμε τον Παναθηναϊκό όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Δηλαδή εκεί που ανήκει. Είναι κάτι που έχει ανάγκη γενικότερα η ελληνική υδατοσφαίριση, χρειάζεται έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό".

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από την ομάδα;"Γενικά είμαι αισιόδοξος ως άνθρωπος. Ήδη οι πρώτες επαφές που είχα με τους ανθρώπους του τμήματος και της διοίκησης και της προσπάθειες που έγιναν για την στελέχωση της ομάδας μας κάνουν όλους πολλοί αισιόδοξους. Τα αποτελέσματα τα βλέπετε και εσείς. Ο κορμός της περσινής ομάδας παρέμεινε. Αποκτήθηκαν δυο πολλοί έμπειροι πολίστες όπως ο Κομάντινα και ο Θεοδορώπουλος. 
Παράλληλα έχουν έρθει και κάποια νέα παιδιά τα οποία θα βοηθήσουν και εκείνα στην γενικότερη προσπάθεια που θα κάνουμε σαν σύλλογος. Ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς".

Για το όνειρο που έχει όντας προπονητής στον Παναθηναϊκό:"Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι. Αυτό που έχω συζητήσει ήδη με τους παίκτες μου είναι να είμαστε απερίσπαστοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Δηλαδή την σκληρή προπόνηση. Εγώ και οι παίκτες μου θα πούμε κάποια πράγματα για το που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να πρωταγωνιστεί. Δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την μετριότητα και αυτό θα το κερδίσουμε μέσα από την σκληρή δουλειά".
Αμέσως μετά έγινε ενημέρωση της διοίκησης του Ερασιτέχνη και των προπονητών των ακαδημιών του πόλο των «πράσινων» προς τους γονείς και τα παιδιά.

Πράσινη «πρώτη» και για έφηβους-παίδες!
Μετά από την ανδρική ομάδα η διοίκηση του Παναθηναϊκού υποδέχτηκε στην πρώτη συνάντηση για τη νέα χρονιά τους αθλητές και τους γονείς των εφηβικών και των παιδικών τμημάτων υδατοσφάιρισης. 
Ο υπεύθυνος υγρού στίβου, Ανδρέας Ζώτος είπε αρχικά: «Σας καλωσορίζω στην νέα προσπάθεια που θα κάνει από φέτος η ομάδα του Παναθηναϊκού. Υπευθυνος προπονητής των σχολών υδατοσφαίρισης θα είναι ο Μιχάλης Λαζαρίδης ο οποίος σε συνεργασία με τον προπονητή της ανδρικής ομάδας Κώστα Λούδη θα αποτελούν το σημείο αναφοράς στο πόλο του Παναθηναϊκού. Η οργάνωση των τμηματων μας αρχίζει και τελειώνει στους προπονητές μας και στη διοίκησή μας,η οποία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας κάνοντας συχνές συναντήσεις με τους γονείς και σας παρακαλώ όλους να εκφράζεται όποιες απορίες ή παράπονα έχετε κατα τη διάρκεια της χρονιάς. Θέλουμε να γράψουμε μια χρυσή ιστορία στην υδατοσφαίριση και πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις επιτυχίες των περασμένων ετών, ωστε οι γνώσεις μας να αποτελέσουν οδηγό για την επόμενη ημέρα σε μια πραγματικά νέα προσπάθεια, με νέα δομή και νέα οργάνωση στο σύλλογο».

Ο υπεύθυνος προπονητής των σχολών υδατοσφαίρισης, Μιχάλης Λαζαρίδης πήρε τη σκυτάλη χαιρετίζοντας γονείς και αθλητές, ανακοινώνοντας τις αλλαγές που έγιναν στο προπονητική τιμ  καθώς και μερικές αλλαγές στο προπονητικό πρόγραμμα κλείνοντας με την ευχή για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες τη φετινή χρονιά. 

Στο τέλος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο, Ηλίας Μιχαλαριάς ευχήθηκε σε όλους: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ελπίζω τη φετινή χρονιά να το αποδείξουμε αυτό. Άλλωστε στο πόλο, και στον υγρό στίβο γενικότερα, βλέπουμε πως γίνεται τα τελευταία χρόνια μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Δεσμεύομαι οτι η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα βρίσκεται κοντά στις ακαδημίες του πόλο καθώς είναι βασική φιλοσοφία μας να στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται στα τμήματα αυτά, δεν γίνεται “σύλλογος μεγάλος” όπως λέει και ο ύμνος μας χωρίς να έχουμε δώσει βάση στης ακαδημίες μας. Αυτό ακριβώς αποτελεί και το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει αναλάβει η νέα διοίκησή. Σε καμία περίπτωση δε θα είναι αυτοσκοπός να σαρώσουμε στα πανελλήνια πρωταθλήματα, θέλουμε να γίνεται σοβαρή δουλειά στα τμήματα, να εμφυσήσουμε στους αθλητές τη μαχητικότητα και φυσικά αν έρθουν οι επιτυχίες θα είναι καλοδεχούμενες. Υγεία σε όλους και καλές επιτυχίες και τη φετινή χρονιά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία σε όλες τις πισίνες! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια, αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη σε κάθε πάσα, αφοσίωση στην επίθεση, εμμονή σε κάθε "επαφή", χαρά σε κάθε γκόλ,αγωνία σε κάθε σούτ, πάθος σε κάθε άμυνα.
Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus