Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Εγκρίθηκαν οι αλλαγές από τη FINA(Fédération Internationale de Natation) στην Υδατοσφαίριση!

Θέλοντας το άθλημα της υδατοσφαίρισης να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά, οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «πέρασαν» τις νέες αλλαγές στους κανονισμούς που σχεδίαζαν εδώ και καιρό και που θα τεθούν σε ισχύ από τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Η τεχνική Επιτροπή της FINA ενέκρινε ομόφωνα τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι κατά τη συνεδρίασή της στη Βαρκελώνη, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, κάνοντας λόγο για μια νέα σελίδα στο πόλο, που πλέον θα χαρακτηρίζεται από περισσότερη δημιουργικότητα, ταχύτητα και κίνηση, χωρίς να υπάρχει η σκοπιμότητα στο παιχνίδι.
Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις που πάρθηκαν: Κάθε ομάδα θα έχει υποχρεωτικά 2 τερματοφύλακες στην  13άδα της, ενώ θα έχει δικαίωμα για ένα τάιμ άουτ σε κάθε περίοδο.
Οι διαιτητές έχουν την ευχέρεια να δίνουν ή να μη δίνουν φάουλ αν αυτό αποβαίνει σε όφελος της επιτιθέμενης ομάδας. Επίσης, ο αμυνόμενος παίκτης που κάνει φάουλ θα πρέπει να απομακρύνεται από τον επιτιθέμενο που πήρε το φάουλ πριν κάνει μπλοκ σε πάσα ή σε σουτ.
Θα δίνεται αποβολή σε παρεμπόδιση ελεύθερης κίνησης παίκτη που δεν κρατά την μπάλα στο χέρι, κάτι που θα ισχύει και στην περίπτωση που ο επιτιθέμενος κολυμπάει με την  μπάλα μπροστά του.
Η ομάδα που δεν εκδηλώνει εμφανώς επίθεση με την μπάλα στη κατοχή της ή γυρνάει την μπάλα στο τερματοφύλακα όταν είναι μόνος στο μισό τερέν θα χρεώνεται με αλλαγή κατοχής ακόμα και αν δεν έχουν συμπληρωθεί τα 30’.  
Σε περίπτωση ταυτόχρονης αποβολής παικτών αντιπάλων ομάδων οι δύο αθλητές αποβάλλονται για 20’’ αλλά τα 30’’ δεν επαναφέρονται καθώς το παιχνίδι συνεχίζει με ελεύθερη ρίψη της ομάδας που είχε κατοχή μπάλας. Αν καμιά ομάδα δεν είχε κατοχή ο αγώνας θα επαναρχίσει με ουδέτερη ρίψη.
Θα δίνεται αποβολή σε οποιοδήποτε παίκτη κρατά με δύο χέρια τον αντίπαλο οπουδήποτε στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης ένας παίκτης θα χρεώνεται με αποβολή μετά την αλλαγή κατοχής σε αμυνόμενο που κάνει φάουλ σε αντίπαλο στο μισό του αγωνιστικού χώρου της ομάδας που επιτίθεται.
Θα δίνεται πέναλτι σε φάουλ μέσα στην περιοχή των 5 μέτρων πάνω σε επιτιθέμενο που αντικρίζει το τέρμα, ανεξάρτητα αν κρατά ή όχι την μπάλα.
Τέλος στους αγώνες που δεν θα υπάρχει νικητής μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας θα εκτελούνται απευθείας πέναλτι, χωρίς την μέχρι πρότινος διεξαγωγή των δύο 3λεπτων παρατάσεων, οι οποίες καταργούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία σε όλες τις πισίνες! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια, αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη σε κάθε πάσα, αφοσίωση στην επίθεση, εμμονή σε κάθε "επαφή", χαρά σε κάθε γκόλ,αγωνία σε κάθε σούτ, πάθος σε κάθε άμυνα.
Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus