Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Όταν ο Φασούλας ως δήμαρχος Πειραιά έκανε παράνομα κολυμβητήριο δώρο στο χώρο του «Δελφινάριου» στον ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός μας δέν έβρισκε πισίνα ούτε για προπόνηση....


Τα πάντα έγιναν απολύτως παράνομα εξάλλου αυτή είναι η τακτική του σιχαμένου γαύρου,ο Δήμος Πειραιά παραχώρησε την έκταση στον Ολυμπιακό για τα επόμενα 50 χρόνια, χωρίς να χρηματοδοτήσει όμως το έργο, τα έξοδα του οποίου θα «βαρύνουν» τους Πειραιώτες.
Απόλυτο Ψέμα φυσικά αφού ο προσκυνημένος δήμος να σκίσει το μουνί του να βρεί τα κονδύλια για να βοηθήσει το καμάρι της Τρούμπας!
 
Ο χώρος αυτός ανήκει στην ΕΤΑ(
Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου),άν και ισχυριζόταν ο Φασούλας τότε οτι:" η ΕΤΑ δεν υπήρχε όταν ο χώρος αυτός παραχωρήθηκε στον δήμο". Ο χώρος αυτός παραχωρήθηκε κατά χρήση στον δήμο. Η ΕΤΑ εκμεταλλεύεται άλλα περιουσιακά στοιχεία του δήμου. Δεν ξέρω από ποιον μας παραχωρήθηκε ο χώρος, αλλά είναι για χρήση από τον δήμο από τότε που χτίστηκε ουσιαστικά το Δελφινάριο με λεφτά του δήμου νομίζω από την εποχή πριν την χούντα. Η χρήση είναι επ' αόριστον για τον Δήμο Πειραιά. Πρώτη φορά ακούω για ΕΤΑ εγώ. Έχω την εντύπωση ότι ο περιβάλλον χώρος είναι του ΣΕΦ. Η ΕΤΑ δεν νομίζω ότι έχει σχέση με όλα αυτά. Ο Δήμος Πειραιά τον έχει χτίσει τον χώρο και ο Δήμος Πειραιά τον έχει κατά χρήση».
Ομολογούν χωρίς ξύλο:"Δεν γνωρίζουν απο που τους παραχωρήθηκε ο χώρος,ποιον δουλεύατε τότε κύριε Φασούλα;;;
Μήπως λέω μήπως ήταν προεκλογικό τρικ η κίνηση σας;;;  
To οτι πιέσατε τους ανθρώπους της παράταξής σας να περάσει απο το δημοτικό συμβούλιο η πρόταση σας ούτε λόγος έτσι;;; . 
Διαβάστε στο άρθρο του sentragoal που ακολουθεί στις 12/4/2010 το δώρο ντροπή του Φασούλα στον πούστη τον ολυμπιακό
Στα σκαριά το «ερυθρόλευκο» κολυμβητήριο... Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα (12/4), ανάμεσα στον δήμαρχο Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Γιάννη Συγγελίδη, αποφασίστηκε η κατασκευή σύγχρονου κολυμβητηρίου στο χώρο του Δελφινάριου. 
«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη του Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και φίλο, το Γιάννη Συγγελίδη για το πως και που θα προχωρήσουμε. Μετά από πολλά χρόνια, ο Δήμος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να παραχωρήσει στον Ολυμπιακό τη χρήση για μια περίοδο πενήντα ετών του χώρου στο Δελφινάριο για να κατασκευάσει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο. 

Ένα κολυμβητήριο που θα ανταποκρίνεται όχι μόνο στις σύγχρονες απαιτήσεις των αθλητών, αλλά κυρίως στην ιστορία και την προσφορά του Ολυμπιακού στον Αθλητισμό και στον υγρό στίβο. Βάζουμε τέλος, με την πρωτοβουλία μας αυτή σε μια αδικία χρόνων. Αποτελούσε ντροπή ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός, δυο ομάδες ιστορικές, να μην έχουν κολυμβητήριο. Σήμερα λύνουμε το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό», τόνισε ο Παναγιώτης Φασούλας και συμπλήρωσε:
«Σύντομα θα σας ανακοινώσω και τις πρωτοβουλίες μας για τον Εθνικό. Παράλληλα, ικανοποιούμε ένα αίτημα των πολιτών του Πειραιά για να αξιοποιηθεί ο χώρος στο Δελφινάριο. Να πάψουν οι πολίτες να ταλαιπωρούνται τους καλοκαιρινούς μήνες και να δουν την περιοχή να αναβαθμίζεται.

Πιστεύουμε ότι ο Πειραιάς με συγκροτημένα βήματα, γίνεται και στην πράξη, αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας. Είμαι αισιόδοξος ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η κυβέρνηση θα στηρίξουν τις προσπάθειές μας να αναβαθμιστεί η περιοχή γύρω από το ΣΕΦ και να στηρίξουμε τον Ολυμπιακό με την υλοποίηση του σχεδίου μας. Στο κλειστό αυτό κολυμβητήριο είμαι βέβαιος ότι θα γραφτούν νέες σελίδες επιτυχιών για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα.

Τέλος, με την απόφασή μας αυτή, διαφυλάσσεται ο χώρος του κτήματος Δηλαβέρη και αποφεύγεται η τσιμεντοποίηση της περιοχής. Ήδη, στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα χρηματοδοτείται μελέτη ύψους 5 εκ. ευρώ για την πλήρη ανάπλαση της περιοχής Δηλαβέρη, ως χώρου πρασίνου και πολιτισμού.»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Γιάννης Συγγελίδης δήλωσε: «Είναι ιστορική η απόφαση του Δημάρχου της πόλης μας, Παναγιώτη Φασούλα και του Δήμου Πειραιά για την παραχώρηση του Δελφινάριου στον Ολυμπιακό για πενήντα χρόνια προκειμένου να κατασκευαστεί κολυμβητήριο. Τον ευχαριστούμε με τη σειρά μας για τη συγκεκριμένη απόφαση και για την γενικότερη συνεργασία μας. 

Η λέξη ντροπή που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για την έλλειψη κολυμβητηρίου. Και δεν είναι μόνο οι διακρίσεις στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις που προβάλουν την Ελλάδα, αλλά η στέρηση της δυνατότητας να ελκύσουμε πολύ περισσότερους νέους στον αθλητισμό που είναι και μέγιστη κοινωνική προσφορά. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα τις τυπικές διαδικασίες και ελπίζουμε η Πολιτεία να ανταποκριθεί και να βοηθήσει το Δήμο και τον Ολυμπιακό σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.»

Αυτό που γίνεται με τον ολυμπιακό και τα... δώρα της Πολιτείας δεν έχουν προηγούμενο. Τους χαρίστηκαν με κάθε επισημότητα 50 στρέμματα για να φτιάξουν κολυμβητήριο στον Πειραιά!!!

Ένα κολυμβητήριο 7.000 θέσεων και όπως είπε ο δήμαρχος Πειραιά,  για να στεγάσει τα όνειρα του πειραϊκού λαού και να αποκαταστήσει την αδικία ετών κατά του ολυμπιακού. Ναι όπως το διαβάσατε!!!

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο μεγατόνων που «έσκασε» και κανείς δεν... θορυβήθηκε.. Μέσα στην οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα, η Πολιτεία μέσω του Δήμου Πειραιά ανακοινώνει χωρίς να νιώθει καμία ενοχή ότι χαρίζει όλο τον χώρο που στεγαζόταν το «Δελφινάριο» για να φτιάξει κολυμβητήριο ο ολυμπιακός. Απίστευτο και όμως ελληνικό και... «ερυθρόλευκο». Η Πολιτεία χαρίζει για 50 χρόνια τον χώρο δηλαδή πρόκειται για κανονικό ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Και όμως τίποτα δεν ακούστηκε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία σε όλες τις πισίνες! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια, αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη σε κάθε πάσα, αφοσίωση στην επίθεση, εμμονή σε κάθε "επαφή", χαρά σε κάθε γκόλ,αγωνία σε κάθε σούτ, πάθος σε κάθε άμυνα.
Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus