Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

«Βοηθήστε το πόλο, το αξίζει»!

Οι Φ. Κουντουδιός και Γ. Αφρουδάκης μιλάνε στο για τα προβλήματα της χρονιάς που πέρασε και τονίζουν πως το πόλο αξίζει την στήριξη.

Η αλήθεια είναι πως ο Ερασιτέχνης συνολικά αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Προβλήματα που είχαν αντίκτυπο στην παρουσία πολλών τμημάτων στα πρωταθλήματα. Μαζί με το βόλεϊ ανδρών, το πόλο ήταν από αυτά που αντιμετώπισαν τα πιο σοβαρά ζητήματα.

Ο Φάνης Κουντουδιός και οι παίκτες του όμως, δεν σταμάτησαν να δουλέψουν και μπορεί στο τέλος να μην κατάφεραν να προκριθούν στην τετράδα, όμως σίγουρα πάλεψαν και με το παραπάνω, εξασφαλίζοντας μέσω της 5ης θέσης την έξοδο στην Ευρώπη. Και όλα αυτά, την στιγμή που το καλοκαίρι το τμήμα βρέθηκε μια ανάσα από την διάλυση, ενώ έφτασε στο σημείο να κατέβει και με τους μικρούς από την στιγμή επειδή οι πολίστες δεν είχαν υπογράψει τα συμβόλαια και έκαναν αποχή.

Το leoforos.gr μίλησε με τους Φάνη Κουντουδιό και Γιώργο Αφρουδάκη για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, αλλά και τον μέλλον του τμήματος. Εκεί είναι το θέμα, πως και οι δύο, ενώ θα μπορούσαν (κανείς δεν θα τους κατηγορούσε γι’ αυτό) να σταθούν στα πολλά και σημαντικότατα προβλήματα, θέλησαν να μιλήσουν για το αύριο. Να φωνάξουν πως αυτό το τμήμα αξίζει να στηριχθεί και μακάρι αυτό να το καταλάβουν αυτοί που πρέπει. Είναι κρίμα να διαλυθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια των τελευταίων ετών, από την στιγμή μάλιστα που ένα σχετικό μπάτζετ, μπορεί να δημιουργηθεί ένα τμήμα που θα βρίσκεται σίγουρα στην τετράδα.

«Πάλι καλά που βγήκε η χρονιά»

Πέρυσι η ομάδα δεν τα πήγε άσχημα. Το καλοκαίρι όμως έφτασε μια ανάσα από την διάλυση. Τι ακριβώς έγινε;
Γ.Α.:
«Το καλοκαίρι ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα σχετικά με την στελέχωση του τμήματος. Από ΄κει και πέρα ξεκίνησαν τα προβλήματα τα οποία ήταν κυρίως οικονομικής φύσης. Δεν θα ήθελα να τα απαριθμήσω αυτοί που πρέπει να τα γνωρίζουν τα ξέρουν. Μέχρι τον Δεκέμβριο τα πράγματα πήγαιναν η οικονομική κατάσταση ήταν πολύ ρευστή και η χρονιά που βγήκε πάλι καλά να λέμε».

Φ.Κ.: « Ξεκινήσαμε την προετοιμασία κανονικά και σταματήσαμε, δύο αγωνιστικές κατεβήκαμε με τους μικρούς, χάσαμε τρεις βαθμούς τότε από την τελευταία στην βαθμολογία σήμερα Ηλιούπολη. Επιστρέψαμε με ΠΑΟΚ σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, οπότε και έγινε η συμφωνία με τον Αχιλλέα Μακρόπουλο, τον Νίκο Πλυτά και τους παίκτες αλλά ήμασταν σχεδόν απροπόνητοι. Με τα προβλήματα μέχρι τον Δεκέμβριο χάθηκε πολύτιμο έδαφος. Τα πράγματα δεν λειτουργούσαν όπως έπρεπε».

«Κάναμε υπερπροσπάθεια»
Τελικά έστω και δύσκολα, φτιάχτηκε ένα αξιοπρεπέστατο ρόστερ, όμως και πάλι ήρθαν τα προβλήματα με συνέπεια να κατέβουμε με μικρούς και να χάσουμε έδαφος στην προσπάθεια για την τετράδα. Ποιοι φταίνε γι' αυτό;
Γ.Α.:
«Ο Πλυτάς υποσχέθηκε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ και οι παίκτες έκλεισαν στην ομάδα. Τελικά το μπάτζετ αυτό δεν βρέθηκε. Δεν θα κάτσω να βρω εγώ ποιος έχει δίκιο ή άδικο ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο. Το ρόστερ, ήταν ένα κάλο ρόστερ, σίγουρα για τετράδα και μπορούσε και την 3η θέση».

Φ.Κ.: «Τα προβλήματα ήταν εσωτερικά, διοικητικά, κυρίως οικονομικά, λάθος χειρισμοί. Όλοι την χρονιά ήμασταν μόνοι μας, εγώ και οι παίκτες, δεν είχαμε κάποιον άλλον δίπλα μας. Τραβούσαμε μόνοι μας κουπί. Το ρόστερ φυσικά ήταν αξιοπρεπέστατο τα παιδιά έκαναν υπερπροσπάθεια δεδομένων των προβλημάτων, χωρίς τα οποία η ομάδα σίγουρα θα έπιανε καλύτερη απόδοση».
Παράπονα για όλη την χρονιά υπάρχουν και από ποιον;

Γ. Α.: «Παράπονα, οκ δεν είναι παράπονα είναι η πραγματικότητα. Με τον Πλυτά άλλα συμφώνησαν δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως έχει προσφέρει πολλά στο τμήμα τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Μακρόπουλος βοήθησε κάπως αλλά θεωρεί πως ο Πλυτάς τον πρόδωσε».

Φ.Κ.: «Είναι ο τρίτος χρόνος που κάθομαι στον πάγκο του Παναθηναϊκού και θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη προσοχή στο τμήμα. Την αξίζει, γιατί το πόλο είναι ένα άθλημα που έχει ανεβάσει το επίπεδο στον Παναθηναϊκό και μπορεί να φτάσει και ακόμα πιο ψηλά».
«Η διαιτησία με Αργοστόλι και η ήττα από Ηλιούπολη έκριναν την τετράδα»
Η ομάδα τερμάτισε πέμπτη φέτος, η χρονιά ήταν δύσκολη, που πιστεύετε ότι κρίθηκε η είσοδος στην τετράδα;

Γ.Α.:
«Βάση ρόστερ η ομάδα ήταν για τετράδα και δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως μπορούσαμε και την τρίτη θέση, την Χίο πιστεύω την είχαμε. Όλα αυτά πάντα βάση ρόστερ γιατί με όλα τα φετινά προβλήματα η ομάδα και που σώθηκε είναι θαύμα και που βγήκε η χρονιά βασικά. Ήμασταν καλύτεροι από το Αργοστόλι και αξίζαμε την τετράδα, αλλά ήταν λογικό να έχουμε την αντιμετώπιση που είχαμε στο ματς με το Αργοστόλι, όταν δεν έχεις διοίκηση είναι λογικό να σε αντιμετωπίζουν έτσι. Πέρα από αυτό εγώ πιστεύω πως η τετράδα χάθηκε στα χαρτιά και εννοώ τους τρεις βαθμούς που χάσαμε από την Ηλιούπολη, όταν κατεβήκαμε με τους μικρούς».

Φ.Κ.: «Η ομάδα δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε ωστόσο τα παιδιά κατέβαλαν μία αξιόλογη προσπάθεια, κάλυψαν μεγάλο μέρος του χαμένου εδάφους. Αξίζαμε την τετράδα γιατί κάναμε την υπέρβαση. Καλά εννοείται πως έγιναν τρομερά πράγματα στο Αργοστόλι, απερίγραπτα, αλλά αναμενόμενα όταν μια ομάδα είναι στην ουσία μόνη της. Αλλά και οι βαθμοί από την Ηλιούπολη σίγουρα στέρησαν την τετράδα».
«Μακάρι να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο Μακρόπουλος»

Πιστεύετε πως το πόλο θα μπορέσει να ανέβει ή τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα;

Γ.Α.:
«Καταρχήν θα πρέπει να δοθούν λύσεις και να κλείσει αυτή η χρονιά. Ο Νίκος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, οπότε την λύση πρέπει να την δώσει ο καπετάνιος του πλοίου. Ο Κ. Μακρόπουλος μπορεί να δώσει την λύση έστω και τώρα, εμείς τον περιμένουμε γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να επιληφθεί του θέματος και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Οι θυσίες και οι κόποι μας πιστεύω θα επιβραβευθούν από τον πρόεδρο, και θα δώσει την λύση. Αν ήταν λυμένα τα προβλήματα μας, η ομάδα θα είχε κάνει μία πολύ πιο ανταγωνιστική σεζόν και θα μπορούσε να παίζει ακόμα και τελικό».

Φ.Κ.: «Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη γιατί ο Παναθηναϊκός δουλεύει σε βάθος. Ο Κ. Μακρόπουλος μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Φέτος να πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα, τον Μάρτιο προπονητικά, ήμασταν τρεις μήνες πίσω αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Ελπίζω σε οργάνωση του τμήματος και πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός τελικά θα τα καταφέρει».

Πως ήταν η βοήθεια του κόσμου φέτος και τι πιστεύετε ότι προξένησε αυτή τη στάση;

Γ.Α.: «Ήταν η πρώτη χρονιά που δεν ήταν δίπλα μας. Παρακολουθώ την ομάδα από το ’92 και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Δυσάρεστο… Γιατί αν εξαιρέσεις το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που ήταν 300 οπαδοί στο πλευρό μας, όλοι την χρονιά ήμασταν μόνοι μας. Μπορεί και να τους απογοητεύσαμε, αλλά πραγματικά θέλαμε να ήταν δίπλα μας, όπως είναι εδώ και πολλά χρόνια. Το τμήμα αυτό το έχει αγαπήσει ο κόσμος και εμείς θα παλέψουμε ακόμα περισσότερο για να τον φέρουμε πίσω».

Φ.Κ.: «Για πρώτη φορά στα χρονικά δεν ήταν δίπλα μας. Δεν ξέρω μπορεί να τους απογοητεύσαμε… Αν τους στενοχωρήσαμε, δεν το κάναμε εσκεμμένα. Η έδρα μας ήταν το ΟΑΚΑ, ίσως η Ηλιούπολη και το Φάληρο να ήταν αφιλόξενα, με την έννοια ότι δεν ήταν οι έδρα. Πάντως δεν πιστεύω ότι τους απομάκρυναν οι παίκτες… κάτι άλλο τους ‘’ξενέρωσε’’».

«Άξια συγχαρητηρίων τα παιδιά»
Φάνη τι έχεις να πεις για την εικόνα των παικτών φέτος;

Φ.Κ.:
«Μίλησα και με τα παιδιά κατ’ ιδίαν μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων μας. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την πορεία που έκαναν, τηρουμένων των αναλογιών. Άξιζαν καλύτερη αντιμετώπιση αλλά και πορεία, αλλά αναλογικά με τις συνθήκες πήγαν πολύ καλά. Πολλά συγχαρητήρια, αξίζουν στον αρχηγό μας τον Γιώργο, ο οποίος δεν έχει πάρει τίποτα όλη τη χρονιά. Τυγχάνει ιδιαίτερου σεβασμού και ιδιαίτερης μνείας. Απέδειξε φέτος ότι εκτός από μεγάλος αθλητής έχει και προσωπικότητα αλλά και ηγετική φυσιογνωμία».

Γιώργο πως αποφάσισες να παίξεις τζάμπα και τι ακριβώς έγινε με το συμβόλαιό σου;

Γ.Α.:
«Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ όλη τη χρονιά. Όλοι πήραν περίπου 2.000-2.500 ευρώ για όλη τη χρονιά. Τέλος πάντων, εγώ αγαπάω αυτό που κάνω και είχα πάρει την απόφαση να παίζω, Αγαπάω γενικά το άθλημα και τον Παναθηναϊκό. Είχα πάρει την απόφαση να αγωνιστώ και δεν μπορούσα να κάνω πίσω, δεν ήθελα να κάνω πίσω. Δεν ήθελα να αφήσω τους συμπαίκτες μου αλλά και γενικά όλη την προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα. Γενικά όλοι μας ξεπεράσαμε τον εαυτό μας, αποδείξαμε ότι αγαπάμε το σπορ αλλά και την ομάδα».

«Με ένα κλικ για το πρωτάθλημα»

Είσαι πρόθυμος να μείνεις στην ομάδα;
Γ.Α.:
«Είμαι πρόθυμος να παίξω άλλη μία χρονιά. Λέω χρονιά γιατί το κοιτάω ανά χρονιά, ανά αγωνιστική σεζόν. Σίγουρα με καλύτερες συνθήκες, δηλώνω παρών και είμαι ανοιχτός στο να μείνω. Εννοείται πως αν συνεχίζω στο άθλημα θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Περιμένω να βρεθεί κάποιος και με μεγαλύτερους στόχους και φιλοδοξίες για το τμήμα. Με ένα κλικ η ομάδα μπορεί να πάει για πρωτάθλημα»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία σε όλες τις πισίνες! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια, αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη σε κάθε πάσα, αφοσίωση στην επίθεση, εμμονή σε κάθε "επαφή", χαρά σε κάθε γκόλ,αγωνία σε κάθε σούτ, πάθος σε κάθε άμυνα.
Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus